Kotiareena Citi Field

New York Metsin kotiareena on nimeltään Citi Field, vaikka seuran alkuaikoina New York Mets pelasi kotiottelunsa Polo Grounds -nimisellä stadionilla. Vuodesta 1964 vuoteen 2008 asti Metsin kotiareena oli Shea Stadium. Nykyinen kotiareena Citi Field, joka on saanut nimensä New York Metsin sponsorilta, Citigroupilta, valmistui vuonna 2009.

Citi Field on suomalaisittain melkoinen kompleksi, sillä katsojia sinne mahtuu noin 45 000. Koko alueen kokonaispinta-ala on 1,4 miljoonaa neliöjalkaa eli noin 426 720 neliömetriä. Itse pelikenttä on luonnollisesti nurmipäällysteinen.

Citi Field tarjoaa myös harvinaisempia palveluja vierailijoilleen. Esimerkiksi pankkiautomaatteja löytyy areenalta jopa 11 kappaletta. Pysäköintialueilla on tarjolla palvelu pulaan joutuneille autoilijoille. Apua saa auton käynnistysongelmiin tai vaikkapa renkaanvaihtoon. Erilainen vaihtoehtoinen tapa saapua katsomaan ottelua on tulla paikalle luksuslautalla nautiskellen kylmiä tai kuumia juomia ja pientä purtavaa joko avoimella kannella tai ilmastoidussa hytissä.

Mielenkiintoisia konsepteja

Amazing memorabilia on kauppa, jossa on myynnissä New York Metsin historiaan ja nykyaikaan liittyviä pelitarvikkeita, kuten palloja, mailoja, pelaajien vaatteita ja paljon muuta. Mikäli katsoja haluaa faneiltaan nimikirjoituksia, on niiden hankkimiseen varattu oma alueensa, jossa pelaajia on mahdollista tavata.

Citi Fieldissä on kuusi klubiravintolaa, joihin pääsemiseksi katsojan tulee olla kyseisen klubin jäsen. Ravintolat tietysti tarjoavat ilmastoitua viihtyisyyttä koko rahan edestä. Citi Field on myös vastuullinen peli-isäntä. Budweiser Good Sport Program on amerikkalainen liikenneraittiutta edistävä kampanja, joka pyrkii pitämään katsojat ajokunnossa vielä ottelun jälkeenkin. Autoilija, joka tekee raittiuslupauksen tullessaan katsomaan peliä, saa ranteeseensa nauhan. Se kertoo, ettei hän nauti alkoholia pelin aikana. Palkkioksi hän saa niin paljon virvoitusjuomaa ilmaiseksi Designated Driver Bledge Booth -kojuista kun jaksaa juoda.

Hall of Fame

Amerikkalaiseen tapaan Citi Fieldissä on myös The Hall of Fame. Näytteille on asetettu paljon mielenkiintoisia New York Metsin historiaan liittyviä tavaroita, kuten voitettuja pokaaleja ja muita palkintoja, peliasuja, vaatekappaleita ja sormuksia, jotka ovat kuuluneet nimekkäille pelaajille.

Mikäli haluat yllättää ystäväsi tai perheenjäsenen tämän merkkipäivänä, on se mahdollista tehdä ostamalla onnittelutila Citi Fieldin tulostaululta, jolta se on nähtävillä koko yleisölle pelin taukojen aikana. Citi Fieldissä on myös yli 800 paikkaa rullatuolia käyttäville katsojille.