New York Metsin maskotti Mr. Met

Viihdyttävillä maskoteilla on tärkeä rooli erityisesti Yhdysvaltain urheilukulttuurissa. Tunnelmaa kohottavat ja kannatushuutoihin innostavat maskotit ovat tuttu näky urheilutapahtumissa ja jokaisella joukkueella on melkeinpä lajista riippumatta oma maskottihahmonsa.

Tavallisimmin maskotit ovat eri eläinlajien edustajia, mutta pirteitä urheiluhengen nostattajia tuntuu löytyvän käytännössä kaikissa muodoissa, joita vain kuvitella saattaa. Maskottien maailmassa ainoastaan mielikuvitus, ja hyvä maku, asettaa rajat.

Suositun NY Metsin maskotti on sympaattinen pallopää

Kuten kaikilla muillakin Major League Baseball -joukkueilla, myös New York Metsillä on luonnollisesti oma maskottinsa. Mr. Met -nimellä tunnettu hahmo on varsinainen superjulkkis, jonka voi tavata muuallakin kuin joukkueen kotistadionilla Queensin Citi Fieldillä. Kuuluisa New York Metsin peliasu päällään seikkaileva baseball-pallopäinen Mr. Met on tuttu näky erilaisista TV-mainoksista ja onpa hän vieraillut jopa amerikkalaisessa The Odd Couple -komediasarjassakin.

Rakastettu maskotti on toiminut myös New Yorkin julkisen liikenteen puolestapuhujana vuoden 2007 kampanjassa, jossa hahmo näytteli useissa mainoksissa ja esiintyi myös metrojen ja bussien turvallisuustiedotteissa. Ajan hengen mukaisesti Mr. Metin edesottamuksia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa. Valloittavasti hymyileväisellä pallopäällä onkin virallisella Twitter-tilillään yli 39 500 seuraajaa.

Mr. Metin tarina

Mr. Met näyttäytyi baseball-yleisölle ensi kertaa peliohjelmalehtisissä ja muissa oheistuotteissa vuonna 1963. Tuohon aikaan NY Mets pelasi vielä ensimmäisellä kotiareenallaan, Pohjois-Manhattanilla sijaitsevalla Polo Groundsilla. Metsin muutettua Shea Stadium -areenalle vuonna 1964, joukkueen fanit pääsivät tutustumaan maskottiin kuvien lisäksi myös ilmielävänä. Alun perin joukkueen lipunmyyjän esittämä Mr. Met oli MLB-liigan ensimmäinen elävä maskotti, sillä tätä ennen maskotit olivat ilahduttaneet urheilufaneja vain kuvissa.

1970-luvun puolivälissä Mr. Met alkoi hiljalleen kadota Mets-fanien näköpiiristä. Maskotti poseerasi vielä joukkueen vuoden 1976 virallisen vuosikirjan kannessa, mutta tämän jälkeen hahmosta ei näkynyt jälkeäkään liki kahteenkymmeneen vuoteen. Melko pian Mr. Metin valokeilasta vetäytymisen jälkeen maskottien suursuosio räjähti käsiin, kun San Diego Padres -joukkueen hulvaton kanahahmo sekä Philadelphia Phillies -joukkueen varsin samanlainen vihreä otus ihastuttivat baseball-faneja MLB-peleissä. Mr. Met teki paluun vasta paljon myöhemmin, vuonna 1994, mutta on sen jälkeen ollut erottamaton osa NY Mets-brändiä.